Dettol blijft domineren in de categorie hygiëne

Hygiëne

We kennen allemaal het merk ‘Dettol’. Dettol is zelfs een begrip geworden in de categorie hygiëne; De productlijn omvat antiseptische vloeistof, zeep, vloeibare handwas, handdesinfecterend middel, body wash, scheerschuim en medicinale pleisters.

De reden waarom Dettol domineert in de categorie hygiëne en dit zal blijven doen, is omdat Dettol, onder de paraplu van Reckitt Benckiser, het enige merk is dat zo’n uitgebreide productlijn produceert.
Dettol veroverde de Indiase markt al vóór de jaren vijftig en tot op de dag van vandaag heeft het merk zijn kracht niet verloren. Alle Dettol-producten hebben een actief ingrediënt genaamd chloroxylenol (C8H9ClO), dat verantwoordelijk is voor de antiseptische eigenschap.

eigenschap.

Dettol antiseptische vloeistof wordt gebruikt om wonden en snijwonden te reinigen en oppervlakken en kleding te desinfecteren. Omdat de productlijn van Dettol enorm is en geschikt is voor elke behoefte van een huishouden, kan deze gemakkelijk elk ander merk vervangen. Daarom blijven we Dettol-producten gebruiken, ook al zijn er andere concurrenten op de markt.

In India staat Dettol als merk voor ‘vertrouwde bescherming’. De producten van Dettol zijn van hoge kwaliteit en betaalbaar, en daarom zijn ze erin geslaagd de meerderheid van de huishoudens in India binnen te dringen.

Daarnaast vergroot Dettol het publieke bewustzijn door middel van MVO-projecten. Door campagnes te organiseren op het platteland en op scholen heeft Dettol bij het publiek een imago gecreëerd dat het geeft om de hygiëne van mensen. Een van de campagnes van Dettol was het School Handwash Program, in samenwerking met Jagran Solutions.
Door dit programma slaagde Dettol erin om meer dan 3 lakh-studenten op te leiden in 350 scholen. Ook bedacht Dettol posters die het 6-staps handwasregime illustreren. Deze posters hangen nu in toiletten in scholen, winkelcentra en kantoren. Op deze manier bevordert Dettol niet alleen een goede hygiëne, maar ook indirect haar producten.

haar producten

De antiseptische vloeistofmarkt van 150-200 crore in India wordt gedomineerd door Dettol, dat een marktaandeel van bijna 86% heeft. Na Dettol is Johnson & Johnson’s Salvon een belangrijke speler met een marktaandeel van 8,1%.

Deze cijfers vertellen een overtuigend verhaal dat Dettol geen sterke concurrent heeft in de categorie hygiëne. Een andere reden waarom Dettol blijft domineren in de categorie hygiëne, is vanwege het veelzijdige gebruik van haar producten. Dettol antiseptische vloeistof kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij het wassen van kleding, het dweilen van het huis en voor het reinigen van wonden. De producten van Dettol worden dus gezien als waar voor uw geld; in plaats van twee of drie producten voor verschillende doeleinden te kopen, kunnen consumenten geld besparen door alleen producten voor verschillende doeleinden te kopen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *