Beginnen met schooldagopvang

Dagopvang

Vaccinaties (of immunisaties) voorkomen dat uw kind enkele van de ernstigste infectieziekten oploopt. Zodra uw kind is ingeënt voor een specifieke ziekte, zal zijn lichaam het effectiever bestrijden als het een infectie krijgt. Praat met uw zorgverlener om er zeker van te zijn dat uw kind alle aanbevolen vaccinaties heeft gehad.

Handen wassen

Het klinkt voor de hand liggend, maar je handen wassen met water en zeep is een van de beste manieren om te voorkomen dat ziektekiemen en bacteriën zich verspreiden.

Handen wassen

Leer je kind om hun handen te wassen:

Voor het eten

Na naar het toilet te zijn gegaan

Na het spelen met een huisdier of dier

Na hoesten, niezen of snuiten

Na het aanraken van iets vies (bijv. Gekauwde potloden, gebruikt weefsel enz.)

Wanneer ze er vies uitzien

Als je kind voor het eerst naar school, kinderdagverblijf of dagopvang gaat, kijk dan samen rond en laat je kind zien waar het zijn handen kan wassen.

Weefsels gebruiken

Ziektekiemen kunnen door de lucht worden verspreid als we hoesten of niezen. Moedig uw kind aan om een ​​tissue te gebruiken als hij hoest, niest of een loopneus heeft, in de prullenbak te doen en zijn handen grondig te wassen met antibacteriële zeep.
Als ze geen weefsel hebben, moedig ze dan aan om in hun elleboog of bovenarm te hoesten of te niezen in plaats van te hoesten in hun handen om de verspreiding van ziektekiemen en virussen te voorkomen.

Houd ze indien nodig weg van school

Als uw kind te arm is om deel te nemen aan groepsactiviteiten of als ze een specifieke infectie hebben waarvoor ze moeten worden uitgesloten (bijvoorbeeld waterpokken), moeten ze uit de buurt van school worden gehouden. Dit voorkomt dat ziektekiemen en virussen worden doorgegeven aan andere kinderen en geeft uw kind de tijd om beter te worden. Vraag hun school, kinderdagverblijf of kinderdagverblijf om advies over uitsluitingstijden.

Eerste hulp thuis

Eerste hulp thuis

Naarmate uw kind groeit en de wereld begint te verkennen, zullen ze zeker een vreemde kras of grazen tegenkomen. Als u een EHBO-doos heeft, bewaar deze dan op een veilige plaats buiten het zicht en bereik van kinderen. Producten die vaak in een EHBO-doos worden gevonden, zijn onder meer:

Pleisters en steriel verband

Latex (of gelijkwaardige) handschoenen

Antiseptische wondspoeling / antiseptische vloeistof

Ontsmettende crème

Veiligheidsspelden en schaar

Hypoallergene tape en gaas

Behandel eventuele verwondingen zo snel mogelijk. Was je handen. Voor snijwonden, beten, schaafwonden en insectenbeten reinigt u het getroffen gebied zorgvuldig met Dettol Wound Wash Spray / verdunde Dettol Antiseptic Liquid. Eenmaal droog, bedek het met een steriel verband of pleister en was je handen opnieuw.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *